54. Separacions matrimonials i l’Agència Tributària.

La qüestió és el compliment del requisit de residència per tres anys quan s’adquireix un habitatge al 100% en diferents períodes en el temps.
Si un dels cònjuges es queda el 50% a la separació, que prèviament havia adquirit el seu altre 50% i reinverteix per aplicar l’exempció, l’Agència Tributària establirà dos punts en el temps i no deixarà que l’exempció sigui total, tot i haver viscut en ella més de tres anys.
El Tribunal Econòmic Administratiu Regional de València l’ha qüestionat i considera que en aquests casos l’immoble ha constituït la residència del contribuent per més de tres anys “primer compartint la titularitat plena i després adquirint la part que compartia, sense que en cap moment deixés de constituir la seva residència habitual ni de correspondre la seva plena propietat “.

L’Agència Tributària va recórrer la resolució judicial per considerar-la greument danyosa i errònia; el Tribunal Econòmic-Administratiu Central (TEAC) l’ha desestimat.

Deixa un comentari

Note: Comments on the web site reflect the views of their authors, and not necessarily the views of the bookyourtravel internet portal. Requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*